A A+ A++

Pracujesz w gastronomii i pragniesz podnieść swoje kwalifikacje?
Jesteś pasjonatem gotowania i chcesz nauczyć się gotować od najlepszych?

Weź udział w projekcie:

Mistrz sztuki kulinarnej

Dołącz do nas !

+48 602-865-409, +48 604-230-203, rekrutacja@mskmazury.pl

Pod koniec kwietnia ruszył drugi cykl naszych szkoleń z cyklu „Mistrz Sztuki Kulinarnej”. Na pierwszych, dwudniowych zajęciach prowadzonych przez Andrzeja Bałdygę, nasi kursanci zapoznawali się z tajnikami kuchni regionalnej i tradycyjnej. I temu też tematowi będzie poświęcona druga edycja „Mistrza Sztuki Kulinarnej”.

– Skład grupy jest bardzo zróżnicowany, od tych co mają już sporą wiedzę i gotują na co dzień, po amatorów, którzy rozpoczynają swoją przygodę z kuchnią – mówi Andrzej Bałdyga, uznany w Polsce kucharz, który poprowadził pierwszy weekend zajęć w drugiej edycji. – Jest bardzo intensywnie, mamy około 25 dań do wykonania, ale pewnie będzie tego więcej, bo w kuchni wszystko się wykorzystuje i z tego co zostaje, też coś tworzymy. Jest to szkolenie z kuchni typowo regionalnej zahaczającej o Mazowsze, Podlasie i Mazury – zapiekanki ziemniaczane, babki ziemnaczane, ryby faszerowane i w zalewie octowej, boczek pieczony, drób i wiele innych.

Kolejne kulinarne spotkania już w maju. Kursanci nadal będą zgłębiać tajniki kuchni regionalnej i tradycyjnej.