A A+ A++

Pracujesz w gastronomii i pragniesz podnieść swoje kwalifikacje?
Jesteś pasjonatem gotowania i chcesz nauczyć się gotować od najlepszych?

Weź udział w projekcie:

Mistrz sztuki kulinarnej

Dołącz do nas !

+48 602-865-409, +48 604-230-203, rekrutacja@mskmazury.pl

Andrzej Bałdyga

Miłośnik kuchni polskiej

Swoją gastronomiczną karierę rozpoczął w sieci hotelowej Orbis, gdzie przeszedł wszystkie szczeble – od kucharza po szefa kuchni. Rolę Executive Szefa pełnił przez ostatnie 15 lat, w tym w hotelu Mercure Mrongovia w Mrągowie i hotelu Bryza Resort&SPA w Juracie. Podczas blisko 20-letniej pracy w Mercure, był zaangażowany w dobór i szkolenie kadr dla pozostałych obiektów sieci Orbis/Accor, wprowadzenie standardów, nowoczesnych rozwiązań dla gastronomii czy technik kulinarnych.

Kuchnia polska to jego wizytówka, gdzie główną rolę gra najwyższej jakości produkt. Kreatywność i wyrafinowanie, znajduje odzwierciedlenie w nieszablonowych połączeniach smakowych i w prezentacji talerza. Wyjątkowym sentymentem darzy ryby i owoce morza.

Brał udział w wielu konkursach gastronomicznych, gdzie zdobywał najwyższe miejsca, w tym m.in. I miejsce w Kulinarnych Regatach w Hotelu Warszawa w Augustowie, III miejsce w Międzynarodowym Konkursie Sztuki Kulinarnej, II miejsce w Konkursie Kuchni Greckiej w Centrum Kongresowym w Jachrance, I miejsce w Pokazach Stołów Wigilijnych w Hotelu Europejskim w Warszawie, II miejsce w konkursie „O Złotą Patelnię” podczas targów Gastro w Poznaniu.

W 2012 roku otrzymał Medal Ministra Edukacji Narodowej za pracę na rzecz podnoszenia poziomu edukacji w szkołach gastronomicznych. Wieloletni członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. W latach 2005-2005 współprowadzący programy kulinarne w telewizji ogólnopolskiej i regionalnej, w tym: „Grillowanie z mistrzami” z Dariuszem Strucińskim czy gotowanie podczas Ligii Mistrzów z Robertem Sową.

Jest certyfikowanym szkoleniowcem niemieckiej firmy Julabo (cyrkulatory do gotowania w temperaturach właściwych) i szwajcarskiej Pacojet (urządzenia dla nowoczesnej gastronomii). To jedyny polski szef z tego typu uprawnieniami. Ambasador Pacojeta i współautor książki „Pacojet. When cooking became swiss”.

Marcin Piotrowski

Utytułowany szef kuchni promujący ekologię

Marcin Piotrowski jest aktywnym członkiem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz członkiem Polish BBQ Kings, zawodowej grupy szefów kuchni reprezentującej Polskę na wielu międzynarodowych konkursach gastronomicznych. Zdobywca wielu międzynarodowych nagród i wyróżnień.

Od 2014 roku prowadzi audycję radiową „Gastronomik Piotrowskiego” w JemRadio Pawła Lorocha. Pracował przy wszystkich edycjach programu „Hell’s Kitchen”. W 2013 roku wziął udział w I edycji programu Top Chef. Przez rok prowadził w TVP2 dział kulinarny w poniedziałkowym „Pytaniu na śniadanie”.

Od wielu lat współpracuje z największymi agencjami eventowymi oraz wieloma firmami, m.in. z: Ogilvy, On Board, Euro RSCG, Netia, Brown, Hitachi, Helmans, Kenwood, P&G, Samsung, Zelmer, Statoil, Daf, Stalgast, Metro, Algida, Nestle, Timotei.

Jest autorem i współautorem 3 publikacji o tematyce kulinarnej. Marcin Piotrowski jest od 5 lat nauczycielem technologii spożywczej w szkole gastronomicznej w Warszawie przy ul. Poznańskiej oraz sędzią na konkursach kulinarnych. Promował polską żywność na wielu targach spożywczych na całym świecie.

Podróże są jego drugą pasją po kulinariach, był już w Australii, Anglii, Francji, Belgi, Italii, Emiratach, Danii, Czechach, Chinach, Tajlandii, Malezji, Nowej Zelandii, Ukrainie, Grecji, Łotwie, Holandii, Luxemburgu, Niemczech, Finlandii, Słowacji, Litwie, Estonii, Szwajcarii, Cyprze, Maroko i wielu innych. Z każdego wyjazdu przywozi zawsze wiele pomysłów, kontaktów i doznań kulinarnych.

Od 4 lat prowadzi rodzinne gospodarstwo ekologiczne, uprawia warzywa i zioła z całego świata oraz hoduje Aracuany (andyjskie kury znoszące niebieskie jajka ).

Marcin Sasin

Szef kuchni z międzynarodowym doświadczeniem

Marcin Sasin jest szefem kuchni warszawskiego hotelu Sheraton oraz Sheraton Catering Service. W hotelu tworzy menu restauracji inAzia, SomePlace Else, Lobby Baru, Chef’s Table oraz zarządza kuchnią bankietową. Jest związany z kulinariami od 19 lat, a swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach pięciogwiazdkowych hoteli, m.in. The Westin Warsaw oraz w Sheratonie.

Pasją Marcina Sasina od początku kariery jest kuchnia azjatycka, której smaki i aromaty zgłębia podczas regularnych podróży. Swoje doświadczenie zdobywał w Tajlandii, Singapurze, Chinach i Korei, gdzie pracował z najlepszymi tajskimi szefami kuchni. W wolnych chwilach podróżuje i odkrywa nowe miejsca. Współpracuje także z organizacjami promującymi ekologiczną żywność w Europie i Azji oraz wykłada w szkołach gastronomicznych.

Od lat restauracja InAzia utrzymuje się w czołówce najlepszych restauracji w Warszawie.

Mirosław Rynduch

Nauczyciel Akademicki, miłośnik kuchni polskiej i międzynarodowej

Mirosław Rynduch od 11 lat szef kuchni Hotelu Warmia Park ****. Nauczyciel Akademicki na jedynym w Polsce kierunku Gastronomia Sztuka Kulinarna UWM w Olsztynie. Kuchnią interesuje się od młodych lat.

Swoją pasję rozwijał już w szkole średniej oraz na studiach, pracując jako kucharz w restauracjach w regionie Warmii i Mazur.

Był trenerem w wielu projektach kulinarnych dla pomocy kuchennych, kucharzy, oraz nauczycieli zawodu kucharz. Jest współautorem książki "Wielka Księga Wołowiny". Prowadzi swój własny kulinarny fanpage.